diumenge, 10 d’octubre de 2010

HISTORIES DE LA MA ESQUERRA DEL CARDENER (V) A JESÚS TAN SOLS S'HI ARRIBA A TRAVES DE LA FE

A mitjans dels anys 80 l'Abat Aureli Maria Escarré va emprendre el camí del exili per el seu enfrontament amb el General Dictador Franco. Alguns del monjos mes defensors dels plantejaments inicials del Concili Vaticà II van ser enviats al Monestir del Miracle, lluny llavors de Montserrat.

Entre ells es trobava un monjo d' aspecte fràgil, expressió pausada, sempre envoltat de llibres. Era Evangelista Vilanova. Organitzava Conferencies sobre Fe i meditació. Quin avorriment per mi que tan sols tenia 14 anys ¡¡ Peró un dia parlant de Jesús va dir una frase que mai he oblidat:

"Es inútil buscar a Jesús a través de la història o la arqueologia, a ell tans sols s'hi arriba a través de la fe."

Fa pocs anys (el 2005)vaig llegir la seva necrològica a "El País", va morir a la Casa Borja de San Cugat, lloc on el jesuïtes tenen una important biblioteca. Es considerat un dels mes importants teòlegs del s.XX, autor de una Historia de la Teologia Cristiana, també d'importants reflexions sobre sexualitat i vida monacal. Va ser expulsat del monestir al 2001 després de un dur enfrontament de la Jerarquia Catòlica i el monjos entorn el mal anomenat Lobby Gai. Enterrat al Monestir, la cerimònia fou oficiada per el Abat Josep Maria Soler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LA REINA DEL BARRIO "CHINO"