dijous, 17 de novembre del 2011

CAMPAÑA DE GAIS POSITIUS PARA LA PREVENCIÓN DEL LINFOGRANULOMA VENEREO

                             (En castellano mas abajo)


 Davant l'augment d'infeccions del col·lectiu d'homes que tenen sexe amb homes seropositius (HSH +), GAIS POSITIUS llança una campanya informativa adreçada específicament a aquest col·lectiu per a la seva prevenció i diagnòstic precoç.

Es repartiran 25.000 postals de diferents Infeccions de Transmissió Sexual (ITS)  que afecten especialment al col·lectiu d’homes que tenen sexe amb homes seropositius entre associacions LGTB, locals d’oci i clubs de sexe freqüentats per HSH. La primera postal en sortir és sobre el LGV i seguirà amb Sífilis,  Virus del Papil·loma Humà, Gonocòccia i Hepatitis C.


Segons un estudi realitzat per GAIS POSITIUS sobre la eficacia percebuda de les campanyes preventives dirigides a HSH, el 80% desconeix que és el LGV. Aquest estudi va ser presentat el passat dia 12 de novembre en el marc del XIII Encuentro Estatal de Gais Positivos a Madrid. L’estudi assenyala també que no es perceben campanyes  amb missatges de prevenció secundària, i que el HSH+ queden en situación de vulnerabilitat davant les ITS.

El limfogranuloma veneri (LGV) és una infecció sexual causada per una clamídia. En els últims anys s’han notificat brots de LGV a diversos països europeus. El 2008 es va declarar un brot a Barcelona. Com a la resta de Europa, va afectar només a homes que tenen sexe amb homes (HSH), majoritàriament infectats amb el VIH, el 93%. Aquest últim any el nombre de casos s’ha gairebé triplicat. La figura següent presenta l'evolució del 137 casos de LGV detectats a Barcelona des del 2007 fins el setembre de 2011
Font: Agència de Salut Pública de Barcelona
 
Com es manifesta
Pot ocasionar dolor, amb emissió de sang o pus en orinar, i, si està afectat l’anus, pot provocar diarrea, dolor abdominal i dificultat per fer les deposicions, amb emissió de pus o sang.
 
Per reduir el risc d’infecció sexual es recomana
·       Reduir el nombre de parelles sexuals
·       Utilitzar sempre preservatius, fins i tot amb les joguines sexuals
·       Fer servir guants de làtex si es fan pràctiques com el fisting

Si hi ha símptomes d’infecció es recomana
·       Consultar amb l'equip d'atenció primària de salut o amb l'Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual (Avda. Drassanes, 17-21. Tel. 93 441 46 12).
·       Evitar el contacte sexual fins haver acabat el tractament.
·       Informar a tots els contactes sexuals d’immediat perquè es puguin sotmetre a una revisió.
 
 
Més informació
 
Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual
Avda. Drassanes 17-21. Tel. 93 441 46 12
 
Agència de Salut Pública de Barcelona, Servei d’Epidemiologia
Tel. 93 238 45 55. Fax 93 218 22 75
 
GAIS POSITIUS
C/ Violant d’Hongria, 156 Baixos
08014 Barcelona
Tel. 93 298 06 42

      

                                     EN CASTELLANO

Ante el aumento de infecciones del colectivo de hombres que tienen sexo con hombres seropositivos (HSH +), GAIS POSITIUS lanza una campaña informativa dirigida específicamente a este colectivo para su prevención y diagnóstico precoz.

Se repartirán 25.000 postales sobre diferentes Infecciones de Transmisión Sexual (ITS) que afectan especialmente al colectivo de hombres que tienen sexo con hombres seropositivos entre asociaciones LGTB, locales de ocio y clubes de sexo frecuentados por HSH. La primera postal en salir es sobre el LGV y seguir
á con Sífilis, Virus del Papiloma Humano, Gonococia y Hepatitis C.
 
Según un estudio realizado por GAIS POSITIUS sobre la eficacia percibida de las campañas preventivas dirigidas a HSH, el 80% de los encuestados desconoce que es el LGV. Este estudio fue presentado el pasado día 12 de noviembre en el marco del XIII Encuentro Estatal de Gais Positivos en Madrid. El estudio señala también que no se perciben campañas con mensajes de prevención secundaria, y que los HSH + quedan en situación de vulnerabilidad ante las ITS.

El linfogranuloma venéreo (LGV) es una infección sexual causada por una clamidia. En los últimos años se han notificado brotes de LGV en varios países europeos. En 2008 se declaró un brote en Barcelona. Como en el resto de Europa, afectó sólo a hombres que tienen sexo con hombres (HSH), en su mayoría infectados con el VIH, el 93%. Este último año el número de casos casi se ha  triplicado. La siguiente figura presenta la evolución del137 casos de LGV detectados en Barcelona desde 2007 hasta septiembre de 
2011
 
 
 
 
Fuente: Agència de Salut Pública de Barcelona
 
¿Cómo se manifiesta?
Puede ocasionar dolor, con emisión de sangre o pus al orinar, y, si está afectado el ano,puede provocar diarrea, dolor abdominal y dificultad para hacer las deposiciones, con emisión de pus o sangre.


Para reducir el riesgo de infección sexual se recomienda
 Reducir el número de parejas sexuales
 Utilizar siempre preservativos, incluso con los juguetes sexuales
 Utilizar guantes de látex si se realizan prácticas como el fisting

Si hay síntomas de infección se recomienda
 Consultar con el equipo de atención primaria de salud o con la Unidad de Infecciones de Transmisión Sexual (Avda. Drassanes, 17-21. Tel.. 93 441 46 12).
 Evitar el contacto sexual hasta haber terminado el tratamiento.
 Informar a todos los contactos sexuales de inmediato para que puedan someterse a una revisión.


Más información:

Unidad de Infecciones de Transmisión Sexual
Avda. Drassanes 17-21. Tel. 
93 441 46 12      

Agencia de Salud Pública de Barcelona, Servicio de Epidemiología
Tel. 
 93 238 45 55      . Fax 93 218 22 75

GAIS POSITIUS

C / Violant d’ Hongria, 156 Bajos
08014 Barcelona
Tel. 
93 298 06 42      
www.gaispositius.org

1 comentari:

  1. El que faltava ja...
    però, és que mai acabaràn de sortir malalties ? el dia que es curi el VIH, no creieu que en sortirà una altra de més letal i sense cura? començant altra vegada tot el procés mig mentida , mig veritat...L'objectiu és que tota la humanitat estigui medicada per el que sigui.
    La culpa també la tenim les persones que ens prenem o ens hem près alguns assumptes seriosos com si fóssin acudits.
    Serà la falta d'estima en un mateix.

    VIH, no em caus bé, no et vull amb mi, vull que t'en vagis ben lluny i no et vull veure més.
    Per desgràcia, hauré de dormir amb tu cada dia, t'hauré de tractar bé i t'hauré de mimar fins que ens fem vellets... tu i jo.

    ResponElimina